Četvrtak 05.04.2012.
08:55
Blic

Zukorlić duguje 12 miliona dinara za struju?

Muftija je nedavno pozvao na građansku neposlušnost

Struja Islamskoj zajednici muftije Zukorlića nije isključena niti, kako sada stvari stoje, to iko ima nameru da uradi. Kako se pretpostavlja, Elektrodistribucija nije jedina državna institucija koja u skladu s propisima ne preduzima odgovarajuće sankcije prema Zukorliću. Razlog je u osnovanoj sumnji da bi muftija sve prebacio na nacionalni nivo.

Plaćanje na univerzitetu

 

Aida Ćorović kaže da ako se muftija Zukorlić već toliko brine za svoju zajednicu, kako to predstavlja u javnosti, onda bi trebalo da i sam povuče adekvatne poteze.


- A jedan od njih je plaćanje poreza. Deset godina njegov univerzitet u Novom Pazaru radi, a studenti plaćaju u kešu, tako se isto isplaćuju i plate profesorima. Ništa ne ide preko računa - poručuje Ćorovićeva.

Dok javna preduzeća i državne institucije ćute, Zukorlić je pre nekoliko dana iznova s političke tribine pozvao na građansku neposlušnost sunarodnike, ali i državne institucije upozorio da se ne približavaju Islamskoj zajednici. Sa tribine je poslato i upozorenje direktoru Poreske uprave da ni slučajno ne šalje svoje inspektore.


Ovakvi Zukorlićevi nastupi u Novom Pazaru ne nailaze kod svih građana na odobravanje. Aida Ćorović, predsednica nevladine organizacije „Urban-in“ iz Novog Pazara, za „Blic“ kaže da su Zukorlićevi pozivi sunarodnika na bojkot i uvlačenje cele jedne grupe građana u neizmirivanje zakonskih obaveza zapravo prikrivanje sopstvenih dugova.


- Muftija Zukorlić diže galamu i skreće pažnju sa bitnih stvari ponavljajući da je ugrožen nacionalno. A zapravo upravo taj nacionalni momenat koristi samo da bi zaradio ili da sakrije i sopstveno dužništvo. Skreće pažnju narodu, ali i državi kako bi on imao koristi. Ni jedan jedini potez Zukorlić ne radi za zajednicu, već samo za sebe, i dug za struju je samo još jedan u nizu primera - kaže Ćorovićeva.

2024 © - Vesti online