Petak 15.01.2010.
10:48
Vestionline

Partizan izbegao Žalgiris, Makabi i Himki

Sva četiri tima zazela su treću poziciju u svojim grupama stoga će se naći u istom šeširu prilikom žreba 18. januara u Barseloni.

Žreb je naravno poludirigovan. U novim grupama ne mogu da se nađu ekipe koje su u i u prvoj fazi igrale u istoj grupi. Takođe, u jednoj grupi ne mogu da budu više od dva tima iz iste zemlje.

Zbog toga su već sada poznati sasavi dve grupe. U jednoj će biti Olimpijakos, Kaha Laboral, Himki i Cibona, a u drugoj CSKA, Unikaha, Žalgiris i Prokom.

Što se Partizana tiče, on će morati ili u grupu sa Barselonom i Panatinaikosom, ili sa Realom i Sijenom. U obe varijante četvrti tim bi bio Efes ili Marusi.

Druga faza Evrolige je na programu od 27. januara do 10. marta.

Prvi šešir: Barselona, Olimpijakos, CSKA i Real
Drugi šešir: Sijena, Unikaha, Kaha Laboral, Panatinaikos
Treći šešir: Žalgiris, Partizan, Makabi, Himki
Četvrti šešir: Cibona, Efes Pilsen, Marusi, Prokom

Prema propozicijama takmičenja, nakon regularnog dela takmičenja po grupama, prva četiri tima iz svake četiri grupe plasiraju se u Top 16. Potom se poludirigovanim žrebom prave nove četiri grupe sa po četiri ekipe, a prva dva tima idu u doigravanje ili četvrtinu finala Evrolige.
 

Na "fajnal for" ili ti F4 plasiraće se timovi koji prvi dođu do tri pobede. Završni turnir se igra u Parizu od 7. do 9. maja 2010. godine.

2024 © - Vesti online