Sreda 04.04.2012.
21:23
Beta

Popović: Pokretanje privrede ključno za Srbiju

"Svi govore o malim i srednjim preduzećima, a mi govorimo o novoj industrijalizaciji i ključna stvar su veliki privredni sistemi", rekao je Popović na predizbornom skupu DSS-a u beogradskom naselju Železnik gde je predstavljen "Program razvoja Srbije 2012-2017 - nova industrijalizacija".

Industralizacija ključna stvar: Nenad Popović

Popović je istakao da ne postoji bolje mesto od Železnika da se govori o velikim privrednim sistemima, jer je u tom beogradskom naselju nekada uspešno poslovala fabrika alatnih mašina "Lola". Prema rečima Popovića, zapošljavanje i razvoj domaće privrede su dva osnovna cilja tog programa DSS-a.

"Da bi se pokrenula Srbija više ne postoje standardni metodi. Volim ekonomiju da poredim s medicinom, jer u obe nauke ne postoje tačna pravila, već se sve zasniva na iskustvu", kazao je Popović.

Popović je naveo da je u Srbiji u poslednje četiri godine, zbog nedostatka privrednog sistema, zatvoreno oko 50.000 malih i srednjih preduzeća.

Potpredsednik i kandidat DSS-a za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović rekao je na predstavljanju programa da će DSS, između ostalog, insistirati i na ukidanju firmarina, kao i na promeni Zakona o javnim nabavkama.

2024 © - Vesti online