Sreda 04.04.2012.
19:50
Srna

Otvara se Srpsko-ruski humanitarni centar

Istog dana u Nišu biće potpisan i Sporazum i statut o osnivanju Srpsko-ruskog humanitarnog centra, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tokom sastanka Dačića i Šojgua, koji su i kopredsednici Komiteta za saradnju Rusije i Srbije, istaknuto je da je u protekloj godini došlo do povećanja od 28 odsto spoljno-trgovinske razmene između dve zemlje.

Sergej Šojgu i Ivica Dačić (foto: arhiva)



Ministar unutrašnjih poslova Srbije danas se u Moskvi sastao i sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom, koji mu je preneo podršku i solidarnost Ruske pravoslavne crkve, ruskog naroda i Ruske federacije u principijelnim pitanjima kada je reč o problemima sa kojima se Srbija suočava.

Dačić je posle sastanka sa patrijarhom Kirilom rekao da je tokom razgovora istaknuto tradicionalno i viševekovno prijateljstvo između srpskog i ruskog naroda, navodi se u saopštenju.

On je podsetio da je Ruska pravoslavna crkva u više humanitarnih akcija pomagala Srbiju, posebno Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji.

Dačić je izrazio je nadu da će odnosi između Ruske i Srpske pravoslavne crkve biti podsticaj čvršćim vezama i povezivanju Srbije i Ruske federacije, kao i da će u budućnosti te veze biti produbljene i različitim konkretnim projektima, poput učešća Ruske pravoslavne crkve u oslikavanju hrama Svetog Save na Vračaru.

2024 © - Vesti online