Sreda 04.04.2012.
14:56
Kurir

Biljana Srbljanović dobila nagradu JDP

Dobitnica godišnje nagrade JDP za dramu "Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)": Biljana Srbljanović

Komad govori o porodičnim sukobima, opsesiji, velikoj ljubavi, nesporazumima roditelja i dece, životima običnih ljudi preko kojih se slama teško vreme. To je priča o generaciji Biljaninog oca, generaciji Valtera u Sarajevu, o njenoj, zagubljenoj generaciji i onim sledećim, koje nastavljaju taj ciklus.

Da podsetimo, Viši sud u Beogradu je krajem marta zvanično obustavio postupak protiv Biljane Srbljanović, koja je optužena zbog posedovanja 0,87 grama kokaina. Njoj je pretilo i do tri godine zatvora, ali je naloženo da umesto odlaska na robiju nekadašnja kandidatkinja LDP za gradonačelnika Beograda uplati 200.000 dinara u humanitarne svrhe.

Godišnju nagradu je dobila i Anita Mančić za ulogu Nadežde kao i Vojislav Brajović za ulogu tate u predstavi "Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)".

Nagradu je dobio i Goran Jevtić za ulogu Ričarda Rauena u predstavi Izgnanici Dzejmsa Dzojsa, a Boris Isaković za ulogu Jermolaja Aleksejeviča Lopahina u predstavi Višnjik A.P. Čehova. Za izuzetan radni doprinos toj kući nagrada je dodeljena domaćinu JDP Zoranu Živkoviću.

2024 © - Vesti online