Sreda 04.04.2012.
10:36
Beta

Čanak: Ja verujem Tadiću i glasaću za njega!

 Čanak: Glasaću za Tadića!

"Pošto je sada već dosta izvesno da će biti predsedničkih izbora ja sam uveren da ćemo i mi iz LSV podržati naše koalicione partnere i predsendika Tadića u trci za još jednim mandatom", rekao je Čanak za B92.

Predsednik Srbije trebalo bi da danas saopšti odluku o predsedničkim izborima.

 

Tadić je 1. aprila najavio da će odluku o predsedničkim izborima doneti u utorak ili u sredu i da će tada obavestiti javnost o svojoj odluci.

 

Tadićev mandat ističe 15. februara iduće godine, na dan kada je 2008. godine položio zakletvu, ali, prema Ustavu, mandat može da mu prestane ranije ukoliko podnese ostavku.

 

U Srbiji se 6. maja održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

On je naveo da je jasno da se Srbija na raskrsnici jer Tadić predstavlja simbol jedne opcije koja je Srbiju povukla na evropsku stranu, a kako je dodao, njegov glavni oponent, lider naprednjaka Tomislav Nikolić, predstavlja opciju koja ne vidi problem u tome da Srbija bude "ruska provincija".

"Da li u Evropu ili Aziju, da li kao nezavisna država ili provincija - to su otprlike pitanja na koja će građani sada da daju odgovore. Ja verujem Tadiću i glasaću za njega zato što je povlačio nepopularne poteze, ali koji su se pokazali da su dobri za državu", rekao je Čanak.

On je dodao da ostali mogu da glasaju protiv njega jer će druga opcija biti praktično glasanje protiv evropskog puta Srbije.

"Da li stvarno mislite da će se bilo ko drugi naći u drugom krugu osim Tadića i Nikolića. Potpuno je jasno da je svako drugo kandidovanje radi kandidovanja skoro pa neodgovorno i o tome treba dobro razmisliti", ocenio je lider LSV.

2024 © - Vesti online