Sreda 04.04.2012.
10:04 >> 12:22h
Beta

"Biću kandidat za predsednika iako nemam šanse"

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor

Formalnu odluku o tome stranka će doneti popodne, ukoliko predsednik Srbije Boris Tadić podnese ostavku na tu funkciju i budu raspisani predsednički izbori.

Pastor je rekao agenciji Beta da će SVM imati svog kandidata, mada je izvesno da nema šanse na predsedničkim izborima. Dodao je da će posle prvog izbornog kruga stranka pregovarati o tome kojeg će kandidata podržati u drugom krugu predsedničkih izbora.

Ali, kazao je Pastor, "ne postoji prevelika mogućnost izbora jer se vrednosni sistem naprednjaka toliko razlikuje od vrednosnog sistema SVM da o alternativama nije vredno ni razmišljati, i pored toga što je Demokratska stranka u mnogo slučajeva razočarala". 

Pastor je dodao da se nadao da predsednik Srbije Boris Tadić neće odlučiti da skrati mandat "jer to nije dobro po stabilnost institucija".

- Demagoški argument je kada kažu da je potrebno održati predsedničke izbore u isto vreme kad i parlamentrane, pokrajinske i lokalne iz ekonomskih razloga, smatra Pastor.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović najavila je da će izbore verovatno raspisati za 6. maj za kada su zakazani i parlamentrani, pokrajinski i lokalni izbori.

2024 © - Vesti online