Petak 15.01.2010.
03:41
Tanjug

Novogodišnji koncert Teofila Milenkovića

Krenuo stazom koju je utabao slavni polubrat: Teofil Milenković

Desetogodišnjak koji se treću godinu za redom Beograđanima predstavio na Novogodišnjem koncertu publiku je ovoga puta pridobio repertoarom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prethodno je na samom početku razneživši izvodeći "Tamo daleko".

Ređali su se potom Dvoržakova "Humoreska", Paganinijev "Kantabile", Čaplinova "Arlekinata", "Valcer cveća" Čajkovskog, Bramsove "Tri mađarske igre", Albinonijev "Adađo"...

Maniri rok zvezde

 

Zahtevan koncert koji je trajao nešto više od sata mladog virtouza je naterao da se raskomoti i nastup završi bez gornjeg dela strogo crnog odela sa leptir mašnom iste boje na beloj košulji.

Mladog solistu na vilini za klavirom su pratili Urška Roškar iz Slovenije i Beograđanka Ljubica Okilj i gudačka grupa "Versus", koju najvećim delom čini Teofilova porodica: violinisti otac Zoran, majka Marija Karla Mihalčić, sestra Timosena (7) i violončelista, šestogodišnji brat Atanasije.

Uz njihovu i pratnju prijatelja iz Beograda I Engleske, takođe gudača, prilikom izvođenja Bernštajnove "Mjuzik on stejdž" nastupio je i naš hor "Braća Baruh".

Koncert je završen Horom Jevreja iz Verdijeve opere "Nabuko" i Vinskom pesmom iz njegove "Travijate" koja je posle prethodnih, uglavnom melanholičnih nota, podigla publiku i izvedena na bis.

Sasvim je izvesno da je podstaknut svojom muzičkom porodicom mladi violinista koji je do sada održao više od 300 koncerata u raznim zemljama i bio laureat 23 međunarodna takmičenja rešio da gradi muzičku karijeru po uzoru na svog slavnog polubrata Stefana Milenkovića.

2024 © - Vesti online