Utorak 03.04.2012.
12:38
Vestionline, Sport

Ognjenović: Ostvario sam snove

Ognjenović je tokom karijere, između ostalog, bio kapiten Crvene zvezde, igrao je za madridski Real i za nacionalni tim Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, a završio ju je u dresu Jagodine.

"Pre par meseci sam doneo definitivnu odluku da okončam karijeru i da završim sa fudbalom. Smatram da sam postigao sve što sam želeo, poslednjih godina vratio sam se u naš fudbal, odigrao u sezonu u Jagodini i tako zaokružio priču. Što se tiče daljih planova, razmisliću još šta ću da radim. Pre svega odmoriću se, ali verovatno i ubuduće ostati u fudbalu", rekao je Ognjenović.

Pored već pomenutih dostignuća i klubova, Ognjenovićeva karijera asa obuhvatila je još nekoliko klubova iz Evrope i Azije.

"Bio bih lažno skroman kada ne bih bio zadovoljan. Ostvario sam svoje snove. Možda bi bilo još bolje da nije bilo povreda i da je bilo više zdravlja. Došlo je do zasićenja, a i stanje u našem fudbalu nije tako, da bih imao motiva da igram i dalje. Ne krijem, imao sam i još imam, vrlo primaljive ponude za nastavak karijere, posebno od nekih klubova iz naše Superlige, ali nemam pravih motiva, a i kompletno stanje kod nas mi ne uliva poverenje za bolje sutra. Brine me da se to stanje dugoročno ne odrazi na srpski fudbal. Talenata ima, ali treba ih pravilno usmeriti kako bi napravili prave karijere. Inače, dosta toga sam prošao, praktično sam 18 godina profesionalac i sada je vreme da se posvetim porodici", istakao je Ognjenović. 

2024 © - Vesti online