Utorak 03.04.2012.
00:09
Beta

SRS: Mi ćemo sačuvati Kosovo u Srbiji

SRS: Prekinimo proces ulaska u EU
 

Miting na Trgu Šumadija počeo je sa više od sata zakašnjenja, zato što je autobus radikala iz Beograda zaustavljen u Ibarskom Kolašinu, pošto su Srbi kod Zvečana blokirali vozila Euleksa. Okupljenim građanima koji su nosili stranačke zastave puštena je završna reč Vojislava Šešelja u Tribunalu u Hagu.

Koordinator SRS-a za KiM Ljubomir Kragović ocenio je da će ukoliko se ne održe lokalni izbori na Kosovu i Metohiji to biti "uvod u nestajanje Srba sa tih prostora".

"Zato moramo činiti sve da se oni održe, to je uslov opstanka Srba", rekao je Kragović i najavio da je kao predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije za četvrtak zakazao sednicu na kojoj će glavna tema biti održavanje lokalnih izbora.

Potpredsednik SRS-a Zoran Krasić rekao je da pitanje Kosova i Metohije mora da se vrati u Savet bezbednosti UN.

"Euleks je na Kosovo doveo Boris Tadić, koji je računao da može da se približi EU i toliko se približio da su 22 zemlje priznale Kosovo", rekao je Krasić i dodao da je neophodno jedinstvo oko vitalnih nacionalnih, političkih, ekonomskih, socijalnih interesa.

Predsednica Izvršnog odbora SRS-a Vjerica Radeta prenela je podršku srpskih radikala da kosovski Srbi moraju da glasaju na predstojećim izborima.

Ona je za zaustavljanje autobusa u mestu Jagnjenica, u kome su bili članovi i rukovodstvo SRS-a, optužila režim Predsednika Tadića koji je, kako je ocenila, hteo da pokaže da radikali nisu na Kosovu.

2024 © - Vesti online