Ponedeljak 02.04.2012.
22:53
Beta

Kosovski policajci stigli u Vučitrn

Uhapšeni pripadnici KPS-a
 

Nakon što su oko 14 časova ušli na Kosovo, kod prelaza Merdare, Binaku i Bećiri su prebačeni u stanicu granične policije u selu Lužane u opštini Podujevo, gde su ih pripadnici Euleksove policije i Kfora ispitivali više od četiri sata.

Nakon tog saslušanja, oni su prebačeni na mesto gde su u subotu uhapšeni i na licu mesta je izvršena rekonstrukcija događaja, kojoj su prisustvovali istražioci Euleksa i Kfor-a.

Prištinski mediji su javili da su Binaku i Bećiri negde oko 18 sati stigli svojim kućama, dodajući da nijedan od dvojice uhapšenih nije želeo da komentariše događaj. Kako su preneli mediji, jedan od njih je rekao da su uhapšeni na mestu dosta udaljenom od mesta gde su slikani.

Pripadnici granične jedinice Policije Kosova Šukri Binaku i Sami Bećiri su prema izjavama Policije Kosova uhapšeni na teritoriji Kosova u zoni odgovnosti granične policije Kosova.

Nakon vesti o hapšenju dvojice policajaca, Kfor i Euleks su formirali posebne radne grupe sa zadatkom da ispitaju kako se i gde dogodilo hapšenje pripadnika policije Kosova, za koje je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao da se dogodilo na teritoriji Srbije.

Vest o oslobađanju kosovskih policajaca prvi je ministru unutrašnijih poslova Kosova Bajramu Redžepiju javio šef Euleksa Gvazije de Marnak.

2024 © - Vesti online