Ponedeljak 02.04.2012.
21:12
Beta

"Kontrast" bez upotrebne dozvole za rad

Požar u novosadskoj diskoteci
 

"Upotrebnu dozvolu izdaje nadležni sekretarijat u lokalnoj samoupravi. Objekat nije imao upotrebnu dozvolu ni za rad, ni za protivpožarnu zaštitu", izjavio je Marić za Radioteleviziju Vojvodine.

On je rekao da je potrebno da se preispita sva dokumentacija vezana za ovaj slučaj i koje su mere naložene, jer je klub "Kontrast" bio u fazi legalizacije.

MUP je danas saopštio da je forenzičkom obradom izgorele diskoteke "Kontrast" u kojoj je juče život izgubilo šest osoba, utvrđeno da su požar izazvale neispravne električne instalacije ispod drvene bine.

Zbog osnovane sumnje da nisu sproveli zakonske mere zaštite od požara i da su time počinili teško delo protiv opšte sigurnosti, policija je juče uhapsila vlasnika diskoteke Alojza G. (68) i zakupce Slavišu S. (46) i Dejana R. (36). Njima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, a prema najavama iz Višeg suda u Novom Sadu oni će sutra biti sprovedeni istražnom sudiji koji će doneti odluku o eventualnom otvaranju istražnog postupka.

 

U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25). U požaru su lakše povređeni Vesna Ignjatović (29), Nevena Grbić (26), Maja Blagojević (24) i Siniša Radojević.

Zbog pogibije šestoro mladih ljudi u Novom Sadu je danas počela trodnevna žalost.

2024 © - Vesti online