Nedelja 01.04.2012.
22:05
Vestionline, Blic

Đoković: Endi je bio blizu preokreta!

"Drugi set presudio" - Novak Đoković

"Mislim da sam odigrao veliki meč od početka do kraja. Nije, međutim, bilo lako, jer se Marej vraćao i u trenucima kada sam kontrolisao stvari. Sa tako kvalitetnim igračem nikad se ne zna, zato on i jeste u samom svetskom vrhu", izjavio je Đoković, nakon što je prvi put u karijeri odbranio titulu na masters turniru i osvojio jubilarnu 30. ATP titulu.

Srbin je u Majamiju trijumfovao bez izgubljenog seta i poboljšao učinak u ovoj sezoni na 20:2, a ukupno na 90:8 od početka nezaboravne 2011. godine.

"Imao sam divan turnir. Uspeo sam da odigram najbolje što mogu i zaista sam srećan što sam okončao finale u dva seta. Definitivno je ovo bio jedan odličan meč. Endi je bio sjajan, naročito pred kraj, kada je sve moglo da krene u njegovom smeru, da je dobio taj drugi set. A bio je blizu. Moram, međutim, da dodam još nešto. Bilo je u finalu i sjajne atmosfere, i dugih poena i napetih situacija. Sjajno je biti deo toga", rekao je Đoković.

On se potom osvrnuo na 2007, kada je po prvi od tri puta osvojio pehar u Majamiju.

"To mi je bio prvi veliki turnir koji sam osvojio u karijeri i zato mi je Majami uvek poseban. A i volim da igram ovde. Mnogo je boja na tribinama, mnogo je ljudi različitih nacionalnosti koji nas podržavaju, sjajno je biti deo ove priče", rekao je srpski teniser posle trijumfa u finalnom meču mastersa u Majamiju 6:1, 7:6(4).

"Titula zasluženo Novakova" - Endi Marej

Endi Marej je posle meča priznao da je naleteo na trenutno boljeg od sebe.

"Novak je odlično i servirao i vraćao servise u prvom setu. U drugom sam uspeo da bolje odreagujem na njegove servis-gemove. Bio je to prilično dugačak meč. Nije bilo lako, a meni ostaje da čestitam Novaku na urađenom. Zaslužio je da pobedi, cele nedelje je igrao svoj najbolji tenis", rekao je Britanac.

On se potom osvrnuo i na činjenicu da živi i trenira upravo u ovom gradu na Floridi.

"Volim da treniram u Majamiju i to baš na ovom terenu, jer imam kuću na 20 minuta odavde, i uvek je uživanje biti ovde, tako da se vidimo i naredne godine", zaključio je Marej.

2024 © - Vesti online