Utorak 03.04.2012.
12:22

Strujomer ih isterao iz kuće

Međutim i pored toga Vlada Viktorije ne odustaje od dalje instalacije digitalnih električnih brojila, iako se oni sve češće povezuju sa iznenadnim zdravstvenim oboljenjima, kao što su srčana palpitacija (slabost), bolovi u grudima, slabost tela i letargija.
 

Rozmeri i Vik Trudeo skoro šest meseci spavaju u svojim kolima, jer zbog novog električnog brojila imaju velike zdravstvene probleme, kao što su srčana palpitacija (slabost), bolovi u grudima, slabost tela i letargija
 

Rosmeri i Vik Trudeo tvrde da su bili primorani da se isele iz njihove kuće na Maun Elajzi, u kojoj žive 22 godine, a nakon što je elektrodistribucija instalirala novo brijilo. Od tada imaju probleme kao što su mučnina, bolovi u grudima, zujanje u ušima i nesanice.
 

- Naučnici nam govore da treba da smanjimo izloženost radio frekvencijama, a sada nam ove uređaje ugrađuju u kuće - kaže Rozmer Trudeo. - Posetile su nas dve osobe iz Jemena (elektrodistribucije) koje su priznale da je oko pet ili šest odsto stanovništva osetljivo na radio-frekvencije, ali su nam rekli da ako je to slučaj i kod nas, da je to onda naša loša sreća.
 

Posle pet meseci borbe sa distribucijom oni su prošle nedelje prihvatili da zamene digitalno električno brojilo. U međuvremenu, doktorka iz Melburna, Frederika Lameć odlučila je da se sa porodicom preseli u Južnu Australiju nakon što su im se pojavili simptomi, bol u grudima, uznemirenost srca i slabost organizma, nakon što je na njenoj kući u februaru instalirano digitalno brojilo.
 

- U prvi mah osećala sam se kao da ludim. Bila sam potpuno zdrava, sa manjim simptomima na Nji-Fi signale i bežične telefone, sa čime sam mogla da izađem na kraj. Odjednom sam se osećala kao invalid - rekla je.
 

Predstavnica za štampu ministra za energetiku Majkla O'Brajena tvrdi da je vlada platila istraživanje, kojim je utvrđeno da su digitalna električna brojila bezbedna po ljudsko zdravlje.

2024 © - Vesti online