Utorak 03.04.2012.
12:37
S. P.

Zorica i Kemiš zapalili Bonirig

Nisu se nadali takvom dočeku: Zorica i Kemiš

Zanimljivo je da poslednjih meseci, pa i duže, australijska publika pokazuje određen zamor prema pevačima iz otadžbine. Organizatorima je veoma teško predvideti kakvo će biti raspoloženje i da li će im gost pevati pred polupraznom salom.

Međutim, organizovanje turneje veterana estradne scene, Zorice Brunclik i njenog supruga, maestra na harmonici Miroljuba Aranđelovića Kemiša očito nije predstavljalo rizik. Već prva dva nastupa, u Pertu i Sidneju, govore tome u prilog.


Možda se i kod njih radi o pojavi koju je sama Zorica u "Vestima" pre nekog vremena objasnila time da je, izgleda, došlo opet vreme kvaliteta, pa se i mlađe generacije pridružuju starijima u dobroj pesmi. A ona i Kemiš su predstavnici te kategorije. Iznenađuje neverovatno očuvan Zoričin glas i temperament. Uz Kemišovu virtuoznost, to je bila garancija lepo provedene večeri.
 

U Bonirigu, koji već neko vreme nije imao tako punu dvoranu, Zorica je posetiocima, mahom damama, koje su se tiskale da se fotografišu čim su njih dvoje izašli pred njih, savetovala da se strpe i da im ona garantuje da se koncert neće završiti dok se svi ne slikaju i ne otpevaju šta su poželeli da čuju od nje.
 

Vedro veče s gostima vodio je pevač Savo Radović, a Kemiš je svirao uz pratnju Mirko i Mitch benda.
 

Idućeg petka i subote, Zorica i Kemiš su u Melburnu.

2024 © - Vesti online