Nedelja 01.04.2012.
16:47 >> 20:09h
Blic

Aca Bulić pušten iz pritvora

Aca Bulić ne dovodi se u vezu sa napadom na Piksijevu kuću
 

Bulić se sumnjiči za posedovanje manje količine droge za ličnu upotrebu i ne dovodi se u vezu sa bombaškim napadom na kuću nekadašnjeg reprezentativca Dragana Stojkovića Piksija u Nišu, kako je to saopšteno u petak prilikom njegovog hapšenja.

Borović je televiziji B92 rekao da ne očekuje da protiv Bulića, vlasnika fudbalskog kluba "Železnik", bude pokrenut bilo kakav krivični postupak.

"Nikakva radnja nije stavljena na teret. To je jedna obična spekulacija, na osnovu toga što ga niko ne pominje u tom kontekstu niti je, pak, nađen DNK na kašiki bombe kojom je izvršeno to krivično delo. Oni su bili začuđeni u gradskom SUP-u da se to uopšte čuje preko medija. Dakle, on je pušten danas bez izvođenja istražnom sudiji i bez zadržavanja u gradskom SUP-u", rekao je Borojević.


Bulićev branilac Ognjen Radić rekao je da je Bulić pušten pre isteka roka od 48 sati zadržavanja u policiji, i da je tokom salušanja negirao da ima bilo kakve veze sa drogom koju je policija pronašla u njegovoj kući. Reč o manje od pola grama kokaina i marihuane sve zajedno, i to delo je u nadležnosti Osnovnog suda u Beogradu, rekao je Radić i istakao da "nema ni pomena o njegvoj umešanosti u napad na Stojkovićevu porodičnu kuću".

Bulić nije privođen pred istražnog sudiju i eventualni postupak protiv njega teći će redovnim tokom (bez pritvora i hitnosti u postupanju). Za krivično delo posedovanje droge za ličnu upotrebu zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Osim Bulića, na slobodu je pušten i Saša Vranić, koji se sumnjiči za nedozvoljeno nošenje oružja.

Protiv osumnjičenih za napad na Stojkovićevu kuću postupak će biti nastavljen pred sudom u Nišu. Osim Bulića i Vranića, u petak su uhapšeni Igor Dragojević i Nikola Tomović, dok se Markom Poljakom i dalje traga. Od petorice do sada privedenih zbog sumnje da su umešani u bombaški napad na kuću Dragana Stojkovića, 23. februara, pritvor od 30 dana određen je jedino Igoru Dragojeviću, dok se se traga za osumnjičenim Markom Poljakom.

Bulić je vlasnik beogradskog restorana "Ruski car" i Fudbalskog kluba "Železnik", a sin je biznismena Jusufa Juse Bulića, ubijenog 1998. godine.

2024 © - Vesti online