Nedelja 01.04.2012.
15:34
Vijesti

Sveti Stefan će biti pod morem 2060.

Vlada Crne Gore Grcima podvalila dragulj koji nestaje

Prema inženjerskom nalazu, u koji su objavile podgoričke "Vijesti", ostrvo se od kraja 2010. do sredine 2011. godine spustilo za 30 centimetara, i to sa nagibom istok-zapad, prema veštačkom delu koji ga povezuje s kopnom.

Vlada Crne Gore dobila je dopis od "Restis grupe", zakupca Svetog Stefana, u kome se sa malo diplomatskog takta izvršna vlast opominje da je pri prodaji "prećutala geomorfološku anomaliju". Vlada je u međuvremenu, naručila hitan elaborat od beogradskog Instituta "Jaroslav Černi", posle kojeg će se "narediti dalja procena", saznaju "Vijesti" u Inžinjerskoj komori Crne Gore.

"Obaveštavamo Vas ono što već znate: prevareni smo. U pitanje je doveden ugovor, a na osnovu obmane zakupodavca i prikrivanja činjeničnog stanja na terenu", piše u noti "Restis grupe" premijeru Igoru Lukšiću.

Pročitajte još:

 

Nestaju najlepše crnogorske plaže

Ali... ovo je lažna vest, kasnije je objavljeno na portalu "Vijesti", napisana u svrhu 1. aprila - Dana šale. Uredništvo objašnjava da je elitno letovalište, koje je godinama zbog rekonstrukcije zatvoreno za goste, izabrano za aprilsku šalu, jer investitori u Crnoj Gori neispunjene obaveze često pravdaju "višom silom", kao i zbog toga što bi popularni grad hotel mogao da bude "simbol crnogorske ekonomije u godini ogromnih zaduženja".

"Sveti Stefan mogao bi da bude simbol crnogorske ekonomije. Ako u šali kažemo da tone, možda ponekog i zamislimo u ovoj godini ogromnih zaduživanja", navelo je uredništvo podgoričkog portala u komentaru na prethodno objavljenu lažnu informaciju, uz nadu da će popularni grad hotel postati "ono što zaslužuje-turistička ekskluziva svetskog ranga".

Sveti Stefan je trebalo da bude otvoren još 2009. godine, a grčki zakupac "Restis grupa" više od godinu ne plaća zakupninu.

Interesantno je da su prvu vest o potonuću Svetog Stefana preneli mnogi mediji iz regiona.

2024 © - Vesti online