Nedelja 01.04.2012.
12:24
Beta

Stanković: Da Srbija više ne bude partijska država

Stanković je izrazio nadu da će Srbija posle izbora prestati da bude partijska država i da će na najodgovornija mesta dolaziti ljudi preko poštenih javnih konkursa, a ne partijskih veza, prenosi se u saopštenju informativne službe URS-a.

Nadam se da više neće biti partijskog zapošljavanja: Zoran Stanković

"Preduslov za to je da nova skupština i vlada među prvim zakonima usvoje upravo zakon za razbijanje partokratije, naglasio je Stanković koji je danas u Batajnici razgovarao sa građanima i predstavio ovu inicijativu Ujedinjenih regiona Srbije.

"Nadam se da više neće biti partijskog zapošljavanja i da će pošteni konkursi biti nešto što će određivati prijem ljudi, a ne partijske knjižice. Pozivamo i ostale nosioce lista, koji do sada nisu potpisali inicijativu koji je predložio Mlađan Dinkić, da je potpišu i da zajedno stvorimo državu u kojoj će vladati red i u kojoj će rad biti merilo za ocenjivanje uspešnosti", kazao je Stanković.

On je dodao da je svojim ličnim primerom, kao ministar zdravlja, već pokazao da je protiv partokratije jer nije član ni jedne stranke i da s punim pravom može da govori o departizaciji.

"U Ministarstvu zdravlja od mojih šest pomoćnika, pet su vanstranačke ličnosti, državni sekretar je iz neke druge partije, dva savetnika su iz drugih partija, jedan je nestranačka ličnost i ako ja ličnim primerom mogu da pokažem to na delu, onda imam i pravo da govorim o departizaciji", zaključio je Stanković.

2024 © - Vesti online