Subota 31.03.2012.
14:53

Tadić pozvao dijasporu da ulaže u Srbiji

Tadić je prilikom posete porodičnom preduzeću "Mlin pek" Miodraga Jovića u selu Plažane kod Despotovca rekao da nije važno samo to što vlasnici porodičnih preduzeća nisu na teretu države, nego i to što doprinose državi, koja bi trebalo da ih podrži.

Novac koji zaradite, investirajte u Srbiju: Boris Tadić

Mlinpek se bavi proizvodnjom mlinskih proizvoda i pekarstvom i ta porodična firma postoji 13 godina, a počela je da radi na početku bombardovanja 1999. godine, pošto se porodica Jović vratila iz Francuske. Jović rekao da se sa porodicom vratio u Srbiju, jer nisu hteli da u Francuskoj izgube svoje korene.

"Mi smo povratnici iz Francuske, tri generacije koje su radile u inostranstvu su uložile novac u ovo preduzeće", rekao je Jović.

U preduzeću su zaposlena 24 radnika koja, po rečima vlasnika, redovno dobijaju plate, a u planu je proširenje proizvodnje na druge delatnosti. Upitan šta bi država trebalo da učini za razvoj porodičnih preduzeća, Jović je odgovorio da bi trebalo sprovesti efikasniji sistem kontrole i naplate PDV-a, kao i da svi imaju iste uslove
poslovanja.

"Naši ljudi kažu da je u inostranstvu mnogo bolje, ali to nije tačno, nego su tamo svi na istoj crti i zakoni se poštuju. Ovde se zakoni delimično poštuju, jer koliko je u Srbiji neprijavljenih radnika, koliko preduzeća redovno uplaćuje PDV", rekao je Jović.

Parlamentarni i lokalni izbori zakazani su za 6. maj.

2024 © - Vesti online