Nedelja 01.04.2012.
08:00
Vestionline

Devojčice Barbike: Satima šminkaju svoje "oči srne"

Dakota u većini videa pokazuje kako korak po korak naneti šminku, napraviti frizuru ili se moderno obući. Lepa je i nema kao lutka, a njeni saveti se isključivo gledaju dopunjeni titlovima da bi se neke stvari objasnile.

Dakota je posebno popularna u Aziji pošto je njen stil inspirisan japanskim manga crtanim filmovima, u kojima devojčice karakterišu velike oči i duga ravna kosa. O ovoj tinejdžerki se malo zna, a neki sajtovi nagađaju da ima između 16 i 18 godina i da dolazi sa zapadne obale Amerike.

Uprkos njenom sve većem uspehu i popularnosti mnogi upozoravaju da hiljade devojaka širom sveta sada pokušavaju da izgledaju kao ona.

Međutim, Dakota nije jedina živa Barbika. Venus Palermo, na Internetu poznata kao Venus Andželik, ima 15 godina i takođe na Jutjubu deli savete kako izgledati poput Barbike. Do sad je objavila 78 videa, a na Fejsbuku ima preko 13.000 fanova.

Ona je živa lutka: Venus Andželik

"Mislim da neću nikada prestati s ovim. Nastaviću da radim ono što volim i kada odrastem", rekla je Venus.

Dok se trend živih lutkica širi svetom, u Aziji je već odavno popularan. "Nisam neka lepotica, ali volim da se ulepšavam. Hoću da promenim svoj izgled, da budem neprepoznatljiva. Ko još želi da provede ceo život izgledajući isto?", izjavila je Naoko Kamijo.

Naoko - devojka iz Japana koja živi da bi se ulepšavala

Ona kaže da se svako jutro budi u pet sati i dva sata stavlja veštake trepavice i ostalu šminku kako bi izgledala kao Barbika.

2024 © - Vesti online