Petak 30.03.2012.
19:26 >> 20:16h
Beta

100 traktora iz Vojvodine stiže u Beograd

Na protest u Beogradu biće propušteno 100 traktora
 

"Sa ministrom je dogovoreno da ukupno 100 traktora iz Vojvodine bude propušteno do Beograda, po 50 iz pravca Novog Sada i Pančeva", rekao je Husarik.

Traktor parkiran ispred "Pošta Srbije"

 

Trojica poljoprivrednika iz opštine
Kanjiža uspeli su traktorima da se probiju do Beograda, uprkos
tome što je policija zabranila dolazak traktorima u glavni grad.

 

Jedan traktor, registrovan na opštinu Kanjiža, parkiran je kod
zgrade "Pošta Srbije" u Takovskoj ulici, gde se nalazi i pripadnici
saobraćajne policije koji, prema rečima poljoprivrednika, traže od
njih da pomere vozilo.

 

"Policija vrši na nas pritisak da isteramo traktore, pa ne znamo šta da radimo", rekao je Čaba Boršoš i dodao da su sa njim i Atila Milutinović i Salman Zolta.

 

Upitan gde su druga dva traktora kojima su stigli u Beograd, Boršoš je odgovorio da su "na jednom mestu".

Član organizacionog odbora protesta Miroslav Ivković rekao je da će poljoprivrednici sutra oko osam ujutro traktorima doći ispred Palate Srbija gde će Dačiću predati svoje zahteve.

"Zahtev će biti predat ministru policije, jer ministar poljoprivrede Dušan Petrović nije hteo da ih primi", rekao je Ivković.

Prema njegovim rečima, Dačić prvo nije hteo da prihvati razloge zbog kojih su poljoprivrednici krenuli u protest, ali nakon što je predstavljen osnovni problem ministar je izrazio razumevanje.

"Dačić je prihvatio da traktori ipak dođu u Beograd, jer je shvatio problem i želi da omogući da poljoprivrednici dođu u grad, jer su ravnoravni građani društva koji imaju pravo na slobodu kretanja", kazao je Ivković.

Protest poljoprivrednika počeo je u četvrtak, nakon odluke Vlade Srbije da poljoprivrednu proizvodnju regresira po prinosima, a ne po veličini obradivih površina, kao do sada.

Poljoprivrednici iz velikog broja vojvođanskih opština krenuli su juče ujutro traktorima ka Beogradu kako bi izrazili protest zbog novih mera agrarne politike, ali ih je policija u nekoliko mesta zaustavila i isključila iz saobraćaja.

2024 © - Vesti online