Petak 30.03.2012.
17:57
Beta

Hrvatska: Tuže igumana zbog pretnji novinaru

Foto: Ilustracija

Policija je tokom istrage utvrdila da je osumnjičeni 35-godišnji iguman, 13. marta u popodnevnim satima u Kistanjama ozbiljno pretio 53-godišnjem novinaru zbog njegovog posla.

Željko Huljev ispričao je ranije novinarima da se s igumanom verbalno sukobio, kada je pokušao da dobije komentar o fotografiji koju je primio poštom, a na kojoj taj pravoslavni svestenik nosi šajkaču s kokardom Dinarske četničke divizije, na čijem je čelu u Drugom svetskom ratu bio Momčilo Đujić.

Naime, pošto nije uspeo telefonom da čuje igumana, Huljev se uputio u manastir Krka.

Tamo ga nije našao, a na povratku iz manastira na strmim okukama presreo ga je automobil s kojim se umalo sudario. U njemu je, kako je ispričao Huljev, bio iguman Bogojević, koji ga je vređao, a zatim mu i pretio smrću pozvavši telefonom druge bogoslove da dođu kako bi novinara i automobil gurnuli u provaliju. Ipak, novinar je uspeo automobilom da napusti mesto incidenta, a događaj je posle nekoliko dana prijavio policiji.

Mediji pišu da šibenski novinar ima problema s igumanom Bogojevićem, od kada je objavio vest da je iguman, zajedno s još desetak osoba, u jednom ugostiteljskom objektu skinuo hrvatski grb.

2024 © - Vesti online