Petak 30.03.2012.
11:57
Beta

EU analizira hapšenja na Kosovu

 EU analizira hapšenja na Kosovu

Taj zvaničnik je, u izjavi agenciji Beta, istakao da se još proučava šta se tačno dogodilo kad je reč o hapšenjima na Kosovu i u Srbiji i da li je reč o nekim prekršajima zakona ili u tome ima nekih političkih poteza.

Evropski diplomatski zvaničnik je naglasio da Euleks budno prati sva zbivanja oko hapšenja na Kosovu i u Srbiji vezano za odnose Beograda i Prištine.

On je takođe rekao da je stav EU da Srbija ne bi trebalo da saziva lokalne izbore na Kosovu.

Ovaj zvaničnik je ponovio da sve strane treba da odgovorno preuzmu obaveze iz postignutih dogovora i dodao da neka saopštenja u vezi sa hapšenjima nisu bila "previše konstruktivna".

Kosovske vlasti su u poslednjih nekoliko nedelja uhapsile nekoliko pripadnika MUP Srbije i zaposlenih u srpskim opštinskim strukturama, kao i trojicu radnika "Pošta Srbije". Svi se sumnjiče za kršenje ustavnog poretka Kosova.

Na prelazu Končulj potom su u sredu uhapšeni Hasan Abazi iz Uroševca, po poternici suda u Gnjilanu i Adem Hurseli, po poternici Policijske uprave Beograd koja ga tereti za trgovinu drogom.

Zamenik premijera i ministar pravde Kosova Hajredin Kuči kađe da će Vlada Kosova od međunarodnih institucija tražiti da reaguju povodom nedavnog hapšenja dva kosovska Albanca.

2024 © - Vesti online