Petak 30.03.2012.
10:58
Beta

"Dačić je bio veoma iskren"

Svaki građanin Kosova koji prelazi na ili kroz teritoriju Srbije može biti uhapšen
 

"Izjava (ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice) Dačića je frustrirajuća i deo je izborne kampanje i nema veze sa zakonom. Zbog hapšenja dva Kosovara mi ćemo reagovati kod međunarodnih mehanizama", rekao je Kuči za današnji prištinski "Zeri".

Policija Srbije je u sredu kod prelaza Končulj uhapsila predsednika Sindikata industrijalaca Kosova Hasana Abazija i Adema Murseljija. Oni su optuženi zbog špijunaže i trgovine drogom.

"Dačić je bio veoma iskren kada je rekao da je Srbija spremna da hapsi Albance svaki put kada se hapse Srbi na Kosovu. Na ovaj način svaki građanin Kosova koji prelazi na ili kroz teritoriju Srbije može biti uhapšen iako nikada u svom životu nije izvršio nikakvo krivično ili drugo delo", kazao je izvršni direktor Odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Prištini Behdžet Šalja.

On je rekao da bi zbog toga bilo dobro da Albanci sa Kosova ne prolaze kroz Srbiju, "pošto Beograd neće prestati da hapsi dok ne budu oslobođeni Srbi na Kosovu".

Šalja je optužio predstavnike međunarodne zajednice da su neiskreni kada je Kosovo u pitanju.

"Oni nisu zainteresovani da izvrše pritisak na Srbiju, jer ne žele da kvare odnose, tako da se Srbija oseća sigurnom dok se ovako ponaša i daje ovakve izjave", kazao je Šalja.

2024 © - Vesti online