Četvrtak 29.03.2012.
20:05
Beta

Paori blokirali vojvođanske puteve

Poljoprivrednici su prvo pokušali da u traktorima nastave protestnu vožnju do Beograda, ali su ih u tome sprečile jake policijske snage. Za sada nema nikakvih incidenata. Put je blokiran na oko dva kilometra pre ulaska u Pančevo.

U blokadi puta za Suboticu učestvuje više od 50 poljoprivrednika, koji su svojim traktorima blokirali obe saobraćajne trake. Blokirano je i nekoliko policijskih vozila koja su se tokom celog dana nalazila na toj lokaciji nadomak Novog Sada. Poljoprivrednici su sa oko 30 traktora bloklirali i put Novi Sad - Temerin kod izlazne petlje za autoput. Policija se nalazi na licu mesta, a za sada nema incidenata.

Poljoprivrednici traže da se nastavi regresiranje repromaterijala u proizvodnji sa 14.000 dinara po hektaru, i da Ministarstvo poljoprivrede utvrdi Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji jer je to uslov da poljoprivrednici mogu da koriste sredstva IPA fondova EU.

Poljoprivrednici iz svih vojvođanskih opština krenuli su danas traktorima ka Beogradu starim magistralnim putevima, ali ih je policija u nekoliko mesta zaustavila i isključila iz saobraćaja.

Tokom današnjih pregovora u Beogradu sa ministrom poljorpivrede Dušanom Petrovićem nije postignut dogovor o promeni sporne uredbe.

Poljoprivrednici su krajem maja i početkom juna prošle godine pet dana blokirali puteve širom Vojvodine, a blokade su uklonili pošto su se s Ministarstvom poljoprivrede dogovorili o isplati subvencija.

Tada je dogovoreno da će isplata subvencije od 14.000 dinara po hektaru za posed veličine do 30 hektara, biti završena do kraja 2011, a da će subvencije za preostalih 70 hektara biti isplaćivane od 1. januara 2012. godine.

2024 © - Vesti online