Četvrtak 29.03.2012.
18:39
Beta

Milanski tužilac: Šarić će biti uhapšen u Evropi

Darko Šarić je negde u Evropi, penzionisan ili aktivan

"Možda je Darko Šarić i negde van Evrope ako je otišao u 'penziju'. Ali, ako je još aktivan u narko trgovini, ako još 'radi', on je u Evropi i siguran sam da ćemo ga pre ili kasnije uhapsiti u nekoj od evropskih zemalja", kazao je državni tužilac iz Milana koji rukovodi istragom protiv Šarića i članova njegove kriminalne grupe.

Venditi je podsetio da Šarića traže sve evropske policije u cilju izručenja Italiji gde je osumnjičen za "mafijaško povezivanje i upravljanje međunarodnom organizacijom koja se bavila narko trgovinom".

"U Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji poznat je pod drugim imenom. Siguran sam da ćemo ga pre ili kasnije uhapsiti u nekom delu Evrope", uveren je Venditi.

Milanski tužilac je podsetio da je Italija dostavila sve dokaze u istrazi protiv Duška Šarića, brata Darka Šarića, uhapšenog u Crnoj Gori.

"Od toga momenta, crnogorske kolege su autonomne da upravljaju procesom vezanim za Duška Šarića. Crna Gora je smatrala da može da vodi taj proces i mi smo vašem tužilaštvu poslali sve informacije do kojih smo došli u istrazi protiv Duška Šarića zbog dela kriminalnog udruživanja vezanog za narko trgovinu", kazao je Venditi za crnogorski portal Analitika.

Venditi je zajedno sa kolegom Klaudiom Gitardijem vodio istragu koja je rezultirala razbijanjem narko mreža na severu Italije kada je u toj zemlji uhapšeno 70 osoba, dok su u okviru iste istrage 22 osobe uhapšene u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Mađarskoj i Švajcarskoj, među njima i Duško Šarić.

Njih dvojica uspeli su da dokažu da je jedan srpsko-crnogorski klan bio veza između Kolumbijaca i "Ndrangete", poznate mafijaške organizacije kalabreskih korena. U policijskoj akciji, zaplenjeno je 800 kilograma kokaina u regionu Lombardije, i 1,5 tona u Urugvaju i Buenos Ajresu.

2024 © - Vesti online