Petak 30.03.2012.
08:00
software.benchmark.rs

Opera Mini 7 za Android postala dostupna

U novoj Operi Mini 7 možete da dodate koliko god želite Speed Dial tastera
 

Nova Opera Mini 7 je dostupna za besplatno preuzimanje sa Android Marketa (tj. Google Play servisa) ili sajta Opere. Unapređena hardverska akceleracija će doneti još bolje performanse i još veći ugođaj u radu, ističu u kompaniji Opera. Takođe, druga unapređenja su prisutna, pa je tako Opera Mini 7 sada još više nalik na svoju "braću" u ponudi norveške kompanije.


Najprimetnija promena u korisničkom interfejsu jeste opcija da se doda koliko god se želi Speed Dial tastera. Do sada su korisnici mogli da dodaju samo devet ovakvih "vizualnih bukmarkova" kako bi brzo pristupili najomiljenijim sajtovima već preko Home ekrana.


Takođe, tu je i Turbo opcija, koja je dizajnirana da ubrza pretragu interneta i smanji gabarite podataka koji su neophodni putem proxy servera o kojima se stara sama Opera. Proxy server optimizuje web stranice, vršivši kompresiju koja se kreće i do 90% pre nego što podatke uputi prema korisnikovom telefonu, što ubrzava browsing, ali i smanjuje protok podataka.


Najveći konkurent Opera Mini pretraživača je verovatno Google Chrome, odnosno mobilna verzija tog pretraživača koja se pojavila prošlog meseca za Android platformu. Net Applications je pre izvesnog vremena objavio da je mobilna verzija Opera pretraživača izgubila drugu poziciju na Android tržištu najpopularnijih pretraživača od nativnog browsera koji se isporučuje uz telefone. Opera Mini 7 zahteva prisustvo Android 1.5 operativnog sistema ili novijeg.

2024 © - Vesti online