Četvrtak 29.03.2012.
14:49
Beta

"Kako oni prema nama, tako i mi prema njima"

Dačić je rekao da je juče imao mnogo poziva od međunarodnih institucija i ambasada kada su uhapšeni Albanci, a da niko od njih ne reaguje kada su uhapšeni Srbi

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da se na Kosovu hapse Srbe koji krše navodni tamošnji ustavni poredak i upitao koliko bi Srbija mogla da hapsi onih koji na Kosovu krše ustavni poredak Srbije.

"Zamislite koliko ljudi na Kosovu narušava ustavni poredak Srbije, jer je učešće u tamošnjim institucijama, koje Beograd ne prihvata, kršenje našeg ustavnog poretka. Koliko ima onih koji bi mogli da budu na udaru naše policije kada prelaze u centralnu Srbiju", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Dačić je dodao da jučerašnje hapšenje dvojice Albanaca nije bilo u okviru recipročnih mera i nije bilo političko hapšenje, već da su oni uhapšeni na osnovu poternica od ranije.

Na prelazu Končulj juče su uhapšeni Hasan Abazi iz Uroševca, po poternici suda u Gnjilanu i Adem Hurseli, po poternici PU Beograd koja ga tereti za trgovinu drogom.

Ministar je zatražio od države Srbije da pitanje hapšenja Srba na Kosovu postavi kao prioritet jer, kako je naveo, ne mogu srpski policajci da budu uhapšeni na Kosovu samo zato što rade u Vranju i navodno narušavaju ustavni poredak Kosova.

Na pitanje šta podrazumeva pod recipročnim merama, on je odgovorio: "Kako oni prema nama, tako i mi prema njima".

"Mi kada zovemo Euleks, oni kažu - gledaju sa sajta Kosovske policijske službe i nisu informisani, ne javljaju nam se po celu noć. Što onda mene zovete kada su uhapšeni Albanci, informišite se sa sajta MUP-a. E, to su recipročne mere", rekao je ministar.

On je dodao da nije toliki verski fanatik da okrene drugi obraz kada ga neko udari.

Dačić je rekao da je juče imao mnogo poziva od međunarodnih institucija i ambasada kada su uhapšeni Albanci, a da niko od njih ne reaguje kada su uhapšeni Srbi.

Kosovske vlasti su u poslednjih nekoliko nedelja uhapsile nekoliko pripadnika MUP Srbije i zaposlenih u srpskim opštinskim strukturama, kao i trojicu radnika Pošta Srbije. Svi se sumnjiče za kršenje ustavnog poretka Kosova.

2024 © - Vesti online