Četvrtak 29.03.2012.
11:11
Alo!

Bacili ga u kontejner zbog derbija!

Foto - arhiva: Ubacili dečaka u kontejner zbog fudbala
 

Incident se dogodio između dve školske smene u prošli četvrtak u školskom dvorištu, dan nakon derbija u kojem je Crvene Zvezda pobedila Partizan, kada se D. N. sporečkao s grupom pristalica crno-belih u kojoj su bili S. L. (14), B. M. (14), S. Š. (15), D. J. (13), F. J. (13) i I. U. (13). Dragan i Jelena Nikolić, roditelji napadnutog učenika, rekli su za beogradski “Alo!“ da su razulareni maloletnici “čast“ kluba počeli da brane pesnicama.
 

Školski psiholog: Zakazao vaspitni rad s đacima

Psiholog škole Vidosava Blečić tvrdi da je u školi zapostavljen vaspitni rad s učenicima i pored toga što je to zakonska obaveza i da zbog toga ubuduće treba očekivati još ovakvih slučajeva. Ona je rekla da će zbog napada D. N. narednih meseci preživljavati velike psihičke traume i da je njemu sada najpotrebnija stručna pomoć.

- Moj sin je pokušao da pobegne, ali su ga nasilnici sustigli u blizini Tehničke škole i počeli da biju nogama i rukama po celom telu. To im nije bilo dovoljno, nego su ga tako prebijenog ubacili u obližnji kontejner za đubre, iz kojeg nisu hteli da ga puste sve dok javno ne obeća da će promeniti navijački tabor. Dok je on bespomoćno pokušavao da se izmigolji iz kante, oni su mu se smejali i slikali mobilnim telefonom. Iživljavanje je prekinuo razredni starešina mog sina - prepričava događaj otac žrtve Dragan Nikolić.


Roditelji su slučaj prijavili upravi škole, ali se i dalje plaše za bezbednost svog deteta, koje ostali učenici sada provociraju i nazivaju podrugljivim imenima.


- Dobacuju mu da je đubretar i da smrdi na kontejner. On to teško podnosi. U drugom razredu je polomio ruku kada su ga gurnuli s ljuljaške, a iste godine umalo nije ostao bez oka kada ga je vršnjak pogodio ciglom u glavu. Pa zar treba da ostanem bez sina zato što navodno navija za pogrešan klub? - neutešno pita majka Jelena.

Direktor: Ne možemo da sprečimo tuče u dvorištu

Direktor škole Zoran Protić rekao je za “Alo!“ da će protiv krivaca biti poveden disciplinski postupak. Na pitanje zbog čega je u školi zakazala dežurna služba, on je odgovorio da to nije tačno i da nastavnici nisu u stanju da spreče obračune đaka van školske zgrade.

2024 © - Vesti online