Četvrtak 29.03.2012.
09:06
Blic

Veroučitelj osumnjičen za obljubu još četvorice dečaka

Foto: Arhiva

U međuvremenu su se pojavila još četvorica maloletnika, između 14 i 17 godina, koji takođe tvrde da ih je Vladimir J. obljubio. Trojici je, kako saznajemo, on kao protivuslugu za seksualno zadovoljavanje nudio pomoć u rešavanju problema u školi, a jednog je upoznao dok je honorarno bio zaposlen u Savetovalištu za mlade.


Osumnjičenom defektologu i veroučitelju istražni sudija Višeg suda u Smederevu Mirko Šakić produžio je pritvor za još 60 dana. U međuvremenu, on je saslušao troje kolega koji su sa osumnjičenim Vladimirom J. radili u Savetovalištu za mlade, koje deluje pri smederevskom Zdravstvenom centru “Sveti Luka“. Od ponedeljka bi trebalo da izjave daju i maloletnici koji su bili žrtve ili su na drugi način povezani sa ovim slučajem.


Vladimir J. je uhapšen krajem februara, a u njegovom telefonu su nađeni SMS-ovi u kojima su otvoreni pozivi na blud, čak i iznosi koje je dečacima nudio za “druženje“. Osumnjičeni je još 2004. kao apsolvent počeo da radi, menjao je škole, u Smederevu i Beogradu, a na kraju je bio i honorarno angažovan u Savetovalištu za mlade u smederevskom Zdravstvenom centru, gde je jednom nedeljno držao predavanja.

Osumnjičeni veroučitelj je radio u dve srednje škole, ali i u osnovnim školama, svuda na određeno vreme. Pored tih poslova, Vladimir J. je od 2007. do 2009. bio specijalni porotnik za porodične odnose u sudu, a jedno vreme radio je i u smederevskom zatvoru.

2024 © - Vesti online