Četvrtak 29.03.2012.
13:09
Z. Marjanović - Vesti

Gospođo, vi ste mrtvi!

"PREMINULA" 2007 GDINE: Vera Jablančić (84) šokirana pismom iz policije
 

Kako izgleda kada je neko u isto vreme i živ i pokojnik najbolje zna Vera Jablančić, penzionerka koja živi u banji Gornja Trepča kod Čačka, kojoj je nedavno iz Policijske uprave iz Kragujevca, gde je nekada živela, stiglo obaveštenje, i to na njeno ime - da već pet godina nije živa.
 

Prema obaveštenju koje je u ime Policijske uprave Kragujevac potpisao glavni policijski savetnik Ivan Đorović, jasno je da je Vera Jablančić preminula 1. decembra 2007. godine i da je upisana pod oznakom T.br.2088/07. Dakle, sve bi bilo u redu, zakonu i sudu da Vera Jablančić nije živa i, kako kaže za "Vesti", ne žuri joj se da ide sa ovog sveta u kojem joj je sasvim dobro.

Državi mora da se veruje

 

- Ma, baš me muči to što ne znam da li sam zvanično živa ili sam zvanično pokojna. Jesam bolesna, ali sam za moje godine prilično živahna, ali ako država kaže da sam pokojna onda moram da verujem i u to da već pet godina berem nebeske trešnje - kaže kroz šalu "Vesti" Vera Jablančić.

- Ne znam kako je došlo do toga da mi policija, a po štambilju vidim i da se i Opštinski sud tu nešto pitao, pošalje obaveštenje da sam pokojna. Da čudo bude još veće, policija je obaveštenje o tome da sam preminula još pre pet godina poslala na moje ime i na moju adresu u Gornjoj Trepči. Moj sinovac Miroljub Jablančić je išao u policiju gde su mu objasnili da je verovatno posredi greška i da će, ako treba, uputiti javno izvinjenje, ali meni je svejedno jer ja po tom njihovom papiru ionako nisam živa te to izvinjenje ne mogu da čujem - objašnjava Vera Jablančić koja je u penziji još od 1978. godine.


Starici Veri Jablančić, živoj, a zvanično pokojnoj, kako kaže, nikada nije bilo lepše nego danas kada je i živa i pokojna, osim što s vremena na vreme pomalo brine o tome da joj taj dokument ne napravi problem u vezi penzije koju je zaradila još u vreme bivše Jugoslavije. 

2024 © - Vesti online