Četvrtak 29.03.2012.
06:17
Beta

LDP: Nećemo sa DSS-om u Beogradu

Dejan Ranđić: DSS nam nije prihvatljiv partner
 

"Ukoliko je za gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa DSS prihvatljiv partner za formiranje nove gradske vlasti u Beogradu nakon 6. maja, za LDP i Preokret svakako nije. Ne želimo da se izbori pretvore u buvlju pijacu, niti da učestvujemo u matematičkim kombinacijama kako da se dođe do većine u novom sazivu Skupštine Beograda", naveo je Ranđić.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da nakon narednih izbora u Beogradu može da formira vlast i sa predstavnicima DSS, dok je u toj stranci rečeno da se formiranje vlasti u Beogradu ne može odvojiti od koalicije koja će biti formirana na republičkom nivou.

Ranđić je ocenio da Beograd nije samo komunalni servis i grad u kome nema politike, vizije i koncepta daljeg razvoja i funkcionisanja prestonice.

"Ukoliko bi u formulisanju gradske politike učestvovale sve ili skoro sve stranke, rezultati bi bili veoma loši poput onih koje je ostvarila republička vlast u prethodne četiri godine. Beograd ne može da funkcioniše kao Jagodina i po principu da se stranke koje imaju dijametralno suprotne vrednosti i opredeljenja nađu na jednom mestu da bi vodile glavni grad", rekao je Ranđić.

2024 © - Vesti online