Četvrtak 29.03.2012.
04:50
B92

"Srbija ne ugrožava nezavisnost Crne Gore"

Filip Vujanović: Želimo da gradimo dobre odnose sa Srbijom
 

Gostujući u emisiji "Između dve vatre" TV B92, predsednik Crne Gore Filip Vujanović je istakao da dve zemlje imaju dobru ugovornu bazu, a da je njegova komunikacija sa srpskim predsednikom Borisom Tadićem isto tako dobra i konstruktivna.

Upitan za mišljenje o incidentima koji utiču na narušavanje odnosa između dve države, kao što je bio slučaj kada je savetnik predsednika Skupštine Crne Gore Andrej Nikolaidis javno zažalio što eksploziv u dvorani Borik, na proslavi 20. godina od stvaranja RS, nije aktiviran, Vujanović je rekao:

"Dve države imaju ugovornu bazu koja je veoma dobra. Moj odnos prema tom slučaju je poznat, izražen je preko ministarstva inostranih poslova koje se ogradilo od tog stava i odmah naglasilo da Nikolaidisov stav ne predstavlja zvaničnu politiku Crne Gore i da nije stav službene politike Crne Gore. Ja se od tog teksta i zvanično ograđujem".

Na pitanje kako komentariše javno iznesena mišljenja nekih ministara iz Crne Gore da Beograd ugrožava nezavisnost Crne Gore, Vujanović je rekao da niko iz Srbije i iz aktuelne vlasti ne ugrožava nezavisnost Crne Gore, niti postojeći partnerski odnos.

2024 © - Vesti online