Sreda 28.03.2012.
13:00
Beta

Obaveštajac na čelu demokrata Kosova

 Obaveštajac na čelu demokrata Kosova: Kadri Veselji
 

Veselji, koji se do sada nije zvanično bavio politikom, dok je istovremeno važio za važnog čoveka iz senke i uživao izuzetno veliku podršku unutar vladajuće DPK, u toj partiji važi za ozbiljnog kandidata za lidera stranke, rekli su dnevniku anonimni
izvori iz vrha DPK.

DPK bi do kraja jula trebalo da održi izbore na svim nivoima i prema istim izvorima Veselji se pominje kao najveći takmac Hašima Tačija.

Isti izvori ističu da će u DPK želeti da razdvoje najvažniju kosovsku i stranačku funkciju, odnosno da će predsednik stranke morati da se bavi partijom.

Tako bi Tači, koji je pre nekoliko dana pozdravio nameru Veseljija da se uključi u politiku, ostao na funkciji u vladi, a DPK bi dobila novog predsednika.

Izvori dnevnika su kazali da je Veselji 13 godina usko sarađivao sa Centralnom obaveštajnom službom SAD (CIA) i da važi za čoveka od najvećeg poverenja Amerikanaca koji su i želeli da ga vide na političkoj sceni.

Veselji ima veliki autoritet i podršku unutar DPK i izvori dnevnika, ali i analitičari u Prištini, smatraju da je on jedini u stanju da pomiri dve opcije u toj partiji.

Jednu predvodi Hašim Tači, dok su na čelu druge struje potpredsednik stranke Fatmir Ljimaj i aktuelni predsednik Skupštine Kosova i generalni sekretar DPK Jakup Krasnići.

2024 © - Vesti online