Sreda 28.03.2012.
12:44
Blic

"Svež sam i spreman za nove izazove"

Svaki meč mi je važan - Novak Đoković

Novak Đoković je nastavio da ređa pobede na turniru u Majamiju, pred njim je pao i sjajni Francuz Rišar Gaske (7:5, 6:3)

Uoči meča sa Davidom Fererom od koga je izgubio pet puta u 12 dosadašnjih međusobnih mečeva, najbolji teniser sveta ističe da se oseća sveže i spremno za nove izazove.

“Imam visoke ciljeve i velika očekivanja, ali gledam da ipak razmišljam samo o prvom narednom meču. Sada je na red došlo četvrtfinale. Spreman sam. Fizički sam svež, zaista spreman. Psihički sam oduvek i bio. Želim da pobedim u svakom meču u kome nastupam”, kaže Đoković.

On je posle pobede nad sedmim teniserom sveta dodao da mu nije bilo lako da nadigra Gaskea.

“Normalno je da imate uspone i padove kada igrate protiv nekog toliko talentovanog a ko pritom može da odigra podjednako dobro i ofanzivnim i defanzivnim stilom. Rišar je imao neke zaista sjajne udarce ovoga puta. Bio je u velikoj prilici da osvoji prvi set, ali sam ipak ostao skoncentrisan, odigrao dobro kada je to bilo potrebno, a onda je sve mnogo drugačije kada imate set prednosti”, priznao je Novak. 

Đoković je istakao da se raduje susretu sa Fererom.

"David je jedan od najboljih momaka u teniskom svetu i biće veoma teško protiv njega. On je veoma nezgodan na svim podlogama, pogotovo na brzim, kao što je ova u Majamiju. Radujem se tom meču i nadam se najboljem", rekao je Đoković.

Poslednji duel sa Fererom, u četvrtfinalu Australijan opena, Đoković je dobio veoma ubedljivo 6:4, 7:6, 6:1, a kasnije stigao do svoje pete Grend slem titule.

"Svestan sam da su mi šanse protiv Novaka veoma male. Pokušaću da što bolje serviram, kao nedavno u Londonu", rekao je Ferer, podsetivši na pobedu protiv Đokovića na završnom Mastersu prethodne sezone.

Meč između Đokovića i Ferera trebalo bi da se igra u četvrtak uveče, a večeras od 21 sat Janko Tipsarević bi trebao da igra protiv Britanca Endija Mareja. 

2024 © - Vesti online