Sreda 28.03.2012.
10:46
Beta

Đilas može i sa DSS-om, ali DSS neće?

 "Logično je da ne idemo sa onima koji nas nazivaju lopovima i hohštaplerima"

Upitan o tome sa kim bi pravio vlast u Beogradu, Đilas je u intervjuu današnjim "Večernjim novostima" rekao da "ne vidi zašto DSS sutra ne bi bio deo vlasti bez obzira na razliku u domenu 'visoke politike'".

Đilas je ponovio da želi još jedan mandat na mestu gradonačelnika Beograda.

"Te politike u vođenju Beograda nema, ovde se rešavaju svakodnevni problemi", rekao je on.

Đilas, koji je gradonačelnik Beograda, rekao je da nije spreman za koalicije sa onim strankama koje vlast na čijem je on čelu nazivaju lopovskom.

"Logično je da ne idemo sa onima koji nas nazivaju lopovima i hohštaplerima", rekao je Đilas aludirajući na Srpsku naprednu stranku koja aktuelnu vlast u Beogradu optužuje za preterano trošenje.

Demokratska stranka Srbije (DSS)smatra da se formiranje vlasti u Beogradu ne može odvojiti od pitanja formiranja republičke vlade, rekao je danas portparol te
stranke Petar Petković.

Povodom izjave zamenika predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa da se formiranje buduće vlasti u Beogradu odvoji od "visoke politike", Petković je agenciji Beta rekao da su za DSS formiranje republičke vlade i vlasti u Beogradu "nerazdvojno povezani".

Kako je naveo, DSS "kao potpuno neprihvatljiv odbacuje predlog zamenika predsednika DS da se formiranje buduće vlasti u Beogradu odvoji od politike i političkih načela".

DSS smatra da bi to značilo da će takva vlast "predstavljati zbir golih pojedinačnih interesa", rekao je Petković.

DSS se iz najdubljih uverenja zalaže za političku i vojnu neutralnost Srbije i Beograd treba da bude ključna okosnica političke neutralnosti, istakao je portparol te stranke.

Kako je naveo, politička neutralnost širom otvara vrata snažnom razvoju Beograda i cele Srbije i samo na osnovu tog programa DS može da razgovara o formiranju republičke vlade i vlasti u Beogradu.

2024 © - Vesti online