Sreda 28.03.2012.
10:40 >> 11:53h
B92, Blic

Nova istraga o bombardovanju RTS-a?

Majka poginulog radnika RTS-a je tražila da budu procesuirani odgovorni i nekadašnji Vrhovni savet odbrane za tragediju koja se dogodila pre 13 godina kada su stradali zaposleni u RTS
 

- Mi smo tražili da tužilaštvo odluči o našem zahtevu i pokrene istragu protiv još nekih osoba, osim do sada osuđenog Dragoljuba Milanovića, odgovornih za pogibiju 16 radnika RTS-a i ovih dna o tome treba da se odluči - rekao je za Blic advokat Ante Bošković, zastupnik porodica nastradalih radnika državne televizije.

U tužilaštvu kažu da ima elemenata za pokretanje nove istrage.

"Ništa nije rasvetljeno"

Ona je, gostujući na B92, naglasila da je potrebno da se pronađu "naredbodavci", jer "ništa nije rasvetljeno".


Komentarišući pisanja medija da je bila u Specijalnom tužilaštvu, Stojanović je podsetila da se pre šest godina obratila tom tužilaštvu i navela da je od tada tamo "non stop, bilo pismeno ili usmeno ili lično". Ona je precizirala da je u poslednjih deset meseci razgovarala sa zamenikom tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića.

- Umesto da se pozovu krivci, ja provodim vreme po dva sata u specijalnom tužilaštvu - kazala je Stojanović.

Kacin iznenađen pozivom Šutanovca da pomogne

U međuvremenu, reagovao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin koji je "iznenađen pozivom" ministra odbrane Dragana Šutanovca da pomogne u rasvetljavanju slučaja NATO bombardovanja zgrade RTS-a, tako što bi Beograd dobio eventualne informacije o komunikaciji pilota s NATO bazom.

Kacin naglašava da Ministarstvo odbrane ima direktne kontakte u NATO u cilju dobijanja dodatnih informacija u vezi sa ovim slučajem. Takođe tvrdi da se dokumentacija o bombardovanju nalazi u Ministarstvu odbrane Srbije.

2024 © - Vesti online