Sreda 28.03.2012.
15:15
V. Tasić - Vesti

Laž je da jurim komšije metlom

Svađe su sve žešće, a Pejović je navodno prošle nedelje jednu komšinicu jurio metlom!


- Slatko se nasmejah, ne znam šta da kažem. Ne pridajem važnosti čaršijskim pričama. U ovoj zemlji važi pravilo - sve dok se priča o tebi, znači da postojiš. Kad priče i tračevi prestanu, gotov si i nema te više. Neka priča ko šta hoće, nikome ne možemo zabraniti da uživa u tome. Da nisam uspešan, nikome ne bih smetao i nikome ne bi palo na pamet da priča svašta o meni. Zapravo, nikoga ne bi ni zanimalo ko sam - kaže Pejović.


Nije valjda da nemate baš nikakvih problema s komšilukom?


- Imam sjajan komšiluk s kojim se odlično slažem, a nekad i kaficu zajedno popijemo. Sve te priče su verovatno potekle od nevaspitanih i bahatih ljudi koji svoje pse dovode na livadu koja je pored moje kuće. Dovedu ih lepo da obave šta treba, okrenu se i odu, umesto da počiste za svojim ljubimcima. Priznajem, ludim od takvih, bezobraznih i nevaspitanih ljudi.

Daješ kad ti najbolje ide


- Imam dovoljno posla, odlično mi ide, nemam nijedan razlog da se žalim na bilo šta i da žurim. Mnogi pevači bi na mom mestu sebi rekli da će uraditi nove pesme kad budu imali manje posla i kad budu želeli da podgreju popularnost. Ali, moj stav je da čovek najviše treba da se daje baš onda kad mu najbolje ide jer tada može drugima i sebi da pruži najviše - smatra Pejović.

Niste proširivali dvorište i nije vam dolazila inspekcija?


- Nemam gde da proširujem dvorište. Takvo je kakvo je od kada sam kuću kupio. Takvo je po ugovorima, svim papirima, po katastru. Inspekcija je dolazila kad sam kupio kuću i započeo renoviranje, ali sve se to završilo kako treba. Nemam gde da se proširujem, čak i da hoću.


Stvarno nikoga niste jurili metlom?


- Bez obzira što me neke stvari izluđuju, jer su stvar elementarne kulture i vaspitanja, ni s kim se ne svađam, niti koga jurim. Metlu u ruke ne uzimam ni onda kad bi trebalo! Mislim, kad treba da počistim dvorište.


Da li biste malo počistili estradu da možete?


- Zašto baš ja da je čistim? Nije to moj posao. Estrada se čisti sama od sebe. Ima na njoj mnogo mesta, bez obzira što se priča kako je tesna. Ako nešto ne valja, to samo propadne, netragom nestane i kraj priče, kao da nikad nije ni postojalo. Kažem vam, ne čistim ni svoje dvorište, a kamoli da čistim estradu ili da metlom jurim komšinice.


Kako napreduje saradnja sa Grcima?


- Nešto su malo usporili. Da li je kriva kriza u Grčkoj ili nešto drugo, ne znam. Izgleda da je i kod njih kriza autora, pesama, kriza u svakom smislu. Sada, kad se vreme prolepšalo, valjda će i njima bolje krenuti. Za sada su urađene četiri pesme, imam ih u džepu, ali ako sve ne urade u narednih mesec dana, biće kasno. Zacrtao sam sebi da do tada treba da imam album jer ne smem više da čekam.

2024 © - Vesti online