Sreda 28.03.2012.
03:35
Večernje novosti

Biznismen se ubio zbog velikih dugova

Nagomilani dugovi razlog za samoubistvo

U ovom trenutku, informacije govore, kompanija je zadužena više miliona evra, a on sam, navodno, duguje zelenašima oko pet miliona evropskih novčanica, pišu "Novosti".


Ipak, razlozi o njegovoj smrti samo se nagađaju, jer po svemu sudeći, nije ostavio oproštajno pismo.

Zukanović se ubio u nedelju uveče, u jednom od apartmana nedovršene zgrade u Ulici neznanog junaka 23 na Dedinju. Samoubistvo je počinio pištoljem kalibra 7,65 milimetara, koji je pronađen kraj njegovog tela.
 

Policijskom uviđaju prisustvovali su tužilac i istražni sudija. Odmah je saslušan jedan od čuvara objekta, koji je te večeri bio na radnom mestu. Kako je ispričao, jednog trenutka čuo je nešto nalik na pucanj, ali nije obratio pažnju. Ipak, posle izvesnog vremena otišao je do gazde i zatekao beživotno telo.

Zukanović je prebačen na obdukciju i prema prvim nalazima, na njegovom telu nema tragova nasilja. Poznati građevinar iza sebe je ostavio četovoro dece. Bez obzira na činjenicu da je zidao na ekskluzivnim i atraktivnim lokacijama gotovo 20 godina, kriza u ovoj privrednoj grani, najverovatnije, odnela je još jednu žrtvu. Račun "Kolinga" bio je tačno, u utorak, 367. dan u blokadi i pretio je stečaj.

Prema podacima Narodne banke Srbije, objavljenim na sajtu, "Koling" ima dvanaest računa i svi su u neprekidnoj blokadi od 26. marta 2011. godine, čime je ispunjen uslov za automatski stečaj. Računi su u blokadi po osnovu prinudne naplate zbog dospelih potraživanja od 1,081 milijardu dinara.

Zukanović je potegao oroz 25. marta, dan pre nego što će biti ispunjeni uslovi za automatski stečaj.

2024 © - Vesti online