Sreda 28.03.2012.
02:20
Beta

Uhapšeni srpski funkcioneri na Kosovu

Foto: Ilustracija

U saopštenju se navodi da su pored Spasića, na administrativnom prelazu Bela zemlja privedeni i zadržani Svetozar Nasković iz Koretišta kod Gnjilana, kao i radnici opštine Kosovska Vitina Aleksandar Stoiljković iz Klokota i Ivica Nojkić iz Mogile.

"Izgovor za privođenje i zadržavanje četvorice Srba jeste da je kod njih navodno pronađen birački spisak i da su radnici srpskih institucija", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju zatražilo je od Euleksa da hitno reaguje i da se privedeni Srbi što pre puste i da obezbedi slobodu kretanja kosovskim Srbima, kao i prestanak "bezrazložnih hapšenja i maltretiranja Srba od strane kosovske policije koja su poslednjih mesec dana učestala".

"Potpuno je jasno da Priština ovim akcijama obesmišljava dogovor o slobodi kretanja, a učestalim privođenjem Srba koji rade u institucijama države Srbije želi da zaplaši kosovske Srbe", saopštilo je minsitarstvo.

U saopštenju se navodi i da ovakvo ponašanje i odnos Prištine prema kosovskim Srbima "samo stvara tenzije i čini bespredmetnim svaki dalji napor u uspostavljanju atmosfere poverenja i dijaloga u rešavanju spornih pitanja između dve zajednice u pokrajini".

2024 © - Vesti online