Utorak 27.03.2012.
17:44
Vestionline, novosti.rs

Vuković: Napašćemo i Špance i Poljake!

Punom snagom u Španiju, pa u London - rukometaši Srbije

"Nema kalkulacije - napašćemo i Špance i Poljake. Udaraćemo na svakog protivnika, kako nam budu dolazili" kategoričan je bio u izjavi za "Sport“ selektor, Veselin Vuković.

"Moramo da se privikavamo na takav odnos prema utakmicama. Nikada nisam razmišljao kako da izgubim, nego kako da pobedim. Vidim i da kod momaka ne postoji namera da se štede. Oni žele da se nadigravaju sa svakim. Ukoliko nam ne bude ništa išlo protiv Španaca, moguće je da donesem odluku da se ne trošimo previše, bez preke potrebe. Nadam se, međutim, da ćemo da imamo svoj dan. Pokazali su naši igrači da mogu da se iščupaju i onda kada im ne ide onako kako svi žele", dodao je Vuković.

Rukomet je, posle Evropskog prvenstva i osvojenog srebra, ponovo među omiljenim sportovima u Srbiji.


"Vrlo je važno da ne bude povreda, da momci budu spremni i zaborave sve ono što je bilo u Beogradu! Niko pred nama neće da padne u nesvest zbog onoga što smo pokazali u januaru. U sportu uvek iznova moraš da potvrđuješ kvalitet", zaključio je strateg našeg nacionalnog tima, koji je ranije odredio putnike u Španiju.

"Orlovi" se u petak okupljaju u Španiji, gde će se pripremati za mečeve sa selekcijom domaćina, Poljskom i Alžirom. Dve najbolje ekipe obezbediće mesto na Olimpijskim igrama u Londonu, a turnir se održava u Alikanteu od 6. do 8. aprila.

2024 © - Vesti online