Ponedeljak 26.03.2012.
20:30
Beta

"Tadić i Nikolić pozivaju na međusobni rat"

Čedomir Jovanović

"Ne dopada mi se ono što sam video na ulicama Bora i u Boljevcu, ta ružna kampanja stranaka koje nas pozivaju u međusobne ratove. Previše je tog otrova u Srbiji i nama je potrebna ona vrsta odgovornosti na koju očigledno nisu spremni ni Tadić ni Nikolić", ocenio je lider Preokreta koji je danas obišao Bor i Boljevac.

On je kazao da verzija jedne ili druge Srbije u kojoj će se živeti po pravilima Demokratske stranke ili Srpske napredne stranke nije nešto na šta sme da se pristane.

"Zato izlazimo pred ljude s porukom velikog preokreta. U tom poslu naravno ima mesta za svakog, ali je jasno da je liderstvo ono što je zapravo osobina naše politike, uvek je bila i mi tu odgovornost spremno preuzimamo", naveo je Jovanović.

On je kazao da Srbija neće postati bolja preko noći.

"Ali modernu, efikasnu i uspešnu zemlju jedino možemo stvoriti tako što ćemo podeliti zajedničku viziju", istakao je lider Liberalno demokratske partije i koalicije Preokret.

Jovanović je rekao da na izborima 6. maja treba da pobedi "divna ideja" o pravu da se, kako je istakao, "zajedno borimo i stvorimo zemlju za nas i našu decu".

"Ima u ovoj Srbiji mesta za svakog, ali ona mora biti zasnovana na drugačijim vrednostima, u njoj moraju vladati drugačija pravila života, ona koja obavezuju na političku odgovornost ljude koji je vode", rekao je Jovanović.

2024 © - Vesti online