Ponedeljak 26.03.2012.
14:14
Smedia

Četnici hakovali sajt partizana

Hakovana stranica SUBNOR-a
 

Dok se o rehabilitaciji Draže Mihilovića razmatra, njegovi simpatizeri hakovali su internet sajt Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Jugoslavije. Oni su na sajt SUBNOR-a postavili sliku Mihailovića i sledeću poruku:

"Ovih dana sinovi i unuci onih koji su ubili Dražu Mihailovića planiraju da to ponove time što će pokušati da spreče njegovu rehabilitaciju. Sama rehabilitacija Draže Mihajlovica bi rasvetlila njihovu ulogu u istoriji koja se pokazala kao pogubna za ovu zemlju i njen narod. Mnogi se danas vremena komunizma sećaju sa nostalgijom zbog boljeg kvaliteta života. Nažalost to jeste istina ali je istina i ovaj pakao u kome živimo a kome je uvertira bio lažni komunistički raj. Zbog komunizma smo izgubili sve prošlost, sadašnjost i budućnost. Ipak na daleku budućnost jos uvek možemo uticati. Pre svega treba dignuti nivo svesti kod ljudi, naučiti ih pravim vrednostima počev od istine i time lisiti zemlju trulog semena ne bi li se iz zdravog ponovo rodila zdrava Srbija".

General Jugoslovenske vojske u otadžbini Draža Mihailović, streljan je 17. jula 1946. jer ga je vojni sud proglasio krivim za izdaju i ratne zločine.

Državna komisija utvrdila je da je Mihailović ubijen na Adi Ciganliji, ali sumnja da su njegove kosti kasnije prenete u sekundarnu grobnicu, najverovatnije na Ratno ostrvo, kako bi se onemogućilo da ikad budu pronađene.

2024 © - Vesti online