Ponedeljak 26.03.2012.
13:20
Srna

Produžen pritvor Srbima na Kosovu

Pripadnici ROSU uhapsili su petoricu Srba u Gnjilanu
 

Uhapšenim Srbima juče je istekao rok od 30 dana pritvora, nakon čega Euleks nije dostavio odgovor na zahtev odbrane o puštanju na slobodu, niti je obavestio okrivljene i njihove advokate o eventualnom produženju pritvora.

Miodrag Brkljač, advokat pritvorenog Gorana Matrapazovića, potvrdio je Srni da danas očekuje odgovor Euleksa, a ako ne prosledi odgovor, to će biti potvrda da se ovaj sudski proces vodi pod veoma sumnjivim okolnostima, kao što je i samo hapšenje okrivljenih Srba.

"Podneo sam pisani podnesak kao odgovor na zahtev kosovskog tužioca Basri Morine, koji je zatražio produženje pritvora. Nažalost, još nisam odbio odgovor", kaže Brkljač. On je uveren da će odgovor stići tokom dana, jer u suprotnom ne zna kome bi se žalio i podnio prigovor.

Specijalne jedinice kosovske policije uhapsile su 25. februara četvoricu radnika MUP-a Srbije, Zlatka Denića, Gorana Matrapazovića, Nikolu Trajkovića i Dragana Stojkovića, iz sela nadomak Gnjilana, koji su u Policijskoj upravi Gnjilane, izmeštenoj 1999. godine u Vranje, radili na izdavanju pasoša i vozačkih dozvola. Uhapšen je i matičar u penziji Mladen Dimitrijević.

Svi uhapšeni Srbi su pred specijalnim Tužilaštvom u Prištini negirali optužbe za krivična dela koja im se stavljaju na teret.

2024 © - Vesti online