Ponedeljak 26.03.2012.
11:13 >> 16:43h
Srna

Srpske žrtve: Anđelina nas je uvredila

Anđelina Džoli ne deli mišljenje porodica zarobljenih i poginulih boraca da je u filmu diskriminisala srpske žrtve i izjednačila ih sa zločincima: Plakanje na "bosanskom" na premijeri filma "U zemlji krvi i meda" u Sarajevu
 

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca, Savez logoraša i Republički centar za istraživanje ratnih zločina u zajedničkom saopštenju koje je objavila Međunarodna inicijativa za praćenje antisrbizma navode da je Džoli diskriminisala srpske žrtve i izjednačila ih sa zločincima.

"U filmu nije prikazana nijedna srpska žrtva, a svaki ratni zločinac je Srbin", istaknuto je u saopštenju.

Srpkinja Lj. Lj, koja je silovana u proteklom ratu u BiH, poručila je Džolijevoj da joj je žao svih koji su stradali, ali da je posebno žalosti to što su neke žrtve poštovane, a neke nisu.

Anđelina: Moj film nije antisrpski


"U sudskom procesu nisam mogla da dokažem da sam preživela mučenja i sve ratne užase. Sve je izokrenuto protiv mene. Imam dvoje dece koji su sa mnom bili u ropstvu. Imala sam pet moždanih udara i dva srčana. Zašto ja ne mogu naplatiti svoju muku?", pita ova žena, koja sa ukućanima živi od jedne plate od 160 KM.
 

Mirjana Karanović: Na kraju će biti da su muslimani napali Srbiju i da nije bilo Srebrenice!

Među uvredama Džolijeve navodi se pretpremijerno prikazivanje filma isključivo za predstavnike nesrpskih žrtava i premijera u sarajevskom Centru ''Zetra'', gde se za vreme rata nalazio jedan od sarajevskih logora. Upravo takva diskriminacija obeshrabruje žrtve da prijave zločin i traže svoja prava, navode iz Međunarodne inicijative za praćenje antisrbizma.

Konferenciju Međunarodne inicijative za praćenje antisrbizma pogledajte OVDE.

2024 © - Vesti online