Ponedeljak 26.03.2012.
09:11
Srna

"Mreža Al Kaide u BiH može da ugrozi Evropu"

Dževad Galijašević

Galijašević je istakao da su danas u Al Kaidinoj mreži zla, osim bivših mudžahedina, pripadnici vehabijskog pokreta, nekadašnji agenti zloglasnog AID-a inflitrirani u sam vrh obaveštajno-bezbednosnih službi, ali i poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić koji otvorenim sukobom s Republikom Srpskom pokušava da skrene pažnju javnosti sa problema nezaustavljive radikalizacije mladih Bošnjaka.

''Pre gotovo dve godine izraelski ministar spoljnih poslova Avdigor Liberman rekao je da obaveštajni podaci ukazuju na premeštanje baza Al kaide sa severa Afrike na područje Balkana, gde je ova mreža još devedesetih godina instalirala ćelije. Al Kaida nikada neće napustiti područje koje jednom osvoji, a BiH su, po njihovom mišljenju, osvojili 1992. godine kada su došli u pomoć `braći muslimanima`", rekao je Galijašević za "Fokus".

Prema njegovim riječima, postoje određene informacije da oružje koje je ubica iz Tuluza posedovao potiče iz viškova naoružanja iz BiH, što tek treba da utvrde nadležne službe u Francuskoj.

Vehabije objavljuju sveti rat?

''U terorizmu nema usamljenih vukova i slobodnih strelaca, a oni koji time pokušavaju da objasne poteze pomahnitalih ekstremista poput Meraha ili Jašarevića podjednako su krivi za smrt svake nevine žrtve koja se nesrećnom igrom slučaja našla na putu ubicama i teroristima'', istakao je Galijašević.

Ovaj ekpert kaže da ga niko ne može ubediti da je Mera jedno jutro ustao iz kreveta i pomislio kako bi bilo dobro da tog dana ispali nekoliko metaka u slučajne prolaznike koji su, pri tome, Jevreji, kako bi, navodno, osvetio palestinsku decu.

"Mera je pripreman za taj korak, za to nedelo, baš kao što je i Jašarević pripreman za napad na Ambasadu SAD u Sarajevu'', rekao je Galijašević.

2024 © - Vesti online