Ponedeljak 26.03.2012.
02:23
Vijesti.ba

Jeremić: Obećan mi je Komšićev glas

''(Zlatko) Lagumdžija nam je obećao glas (Željka) Komšića za moju kandidaturu. To je upravo bio razlog što smo sa Tadićem uspeli u jeku izborne kampanje jako brzo organizovati njegovu posetu Beogradu. Nadam se da će ispuniti svoje obećanje“, ispričao je Jeremić prisutnim.

Uveravali su me da ću dobiti komšićev glas: Vuk Jeremić

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uveravao je Jeremića da će Lagumdžija to ispoštovati, piše ovaj sarajevski portal pozivajući se na neimenovani izvor koji je prisustvovao sastanku. Dodik je rekao, dodaje se, da će naći način da "uveri Komšića da promeni svoj stav".

Ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović nije bila tog mišljenja i izrazila je stav da je "Komšić jako tvrdoglav i ljut zbog grešaka koje rade SDP-ovi kadrovi u vlasti " i ,“da čisto sumnja da će promeniti svoj stav“.

Ona je insistirala da Dodik mora da pošalje jako snažne poruke i zapreti Lagumdžiji da ukoliko se to ne realizuje mogu se ugroziti dogovori koji ih čekaju na državnom nivou".

Nakon toga, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio nakon sastanka, da će, ukoliko izostane podrška BiH šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću za izbor predsedavajućeg Generalne skupštine UN, to značiti da BiH ne želi da uvažava Srpsku.

"To imenovanje je prvorazredno političko pitanje za Republiku Srpsku i Srpska će smatrati nedopustivim ako izostane podrška BiH", rekao je Dodik nakon sastanka sa ministrom Jeremićem.

2024 © - Vesti online