Ponedeljak 26.03.2012.
08:00
luxlife.rs

Havaji - san svakog smrtnika

Oahu, treće ostrvo po veličini na arhipelagu jedno je od najposećenijih i najpopularnijih Havajskih ostrva, kao i njegova prestonica Honolulu.

Na obalama Tihog okeana, na čijim se liticama nalaze izumrli vulkani, većina posetilaca ima priliku da uživa u specifičnostima ovog prirodnog fenomena. Pored toga Honolulu predstavlja čist hedonizam za ljubitelje odličnog šopinga, vrhunske hrane i predivnih peščanih plaža.

Ovaj moderan grad mnogo je mirnijeg karaktera nego što njegova okolina i neboderi govore o tome. U istočnom delu se nalaze jedni od najluksuznijih hotela, posebno u predgrađu svetski poznatog posetilišta Vaikikija.

Pored popularnih turističkih znamenitosti, među kojima su Pearl Harbor, Bishop muzej, Diamond Head, Honolulu pruža brojne aktivnosti na otvorenom, kao što su surfovanje, plivanje sa delfinima, ronjenje…

Neobični spoj kulture i tradicije ovog grada najbolje se može doživeti odlaskom u Polinežanski kulturni centar, gde posetioci mogu uživati u lokalnoj hrani i tradicionalnom hula plesu.

2024 © - Vesti online