Nedelja 25.03.2012.
16:52
Srna

Bojoviću 8 meseci zatvora zbog falsifikovanja

Luka Bojović uhapšen je u Španiji
 

Apelacioni sud potvrdio je presudu Prvog osnovnog suda, ali je Bojović, umesto za dva krivična dela falsifikovanja isprave, pravosnažno osuđen zbog jednog krivičnog dela - falsifikovanje isprave u produženom trajanju.

U preostalom, nepreinačenom, delu prvostepena presuda je potvrđena, navedeno je na sajtu suda.

Bojović je početkom februara uhapšen u Španiji sa lažnim dokumentima, a Srbija ga traži zbog više ubistava i radi odsluženja kazne od 14 meseci zatvora na koju je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanih ličnih karata, prenosi RTS.

Srbija je uputila Španiji zahtev za ekstradiciju Bojovića i dvojice pripadnika bivšeg "zemunskog klana" Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala i Siniše Petrića zvanog Zenica, koji su sa njim uhapšeni u Španiji pre više od mesec dana.

Španski sud treba da razmotri dokumentaciju i zahtev za izručenje, na koju okrivljeni imaju pravo žalbe. Konačnu odluku o izručenju doneće španski ministar pravde.

Bojoviću se u odsustvu u Srbiji sudi zbog tri ubistva i dva pokušaja ubistva, dok je Milisavljević pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog krivičnih dela koje je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" i na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića.

Petrić je pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu zbog ubistva od 15 godina zatvora.

2024 © - Vesti online