Nedelja 25.10.2009.
23:35
Vestionline; Tanjug

Vujošević: Razmišljao sam da odem

"Prošla sezona bila je jedna od najuspešnijih u klupskoj istoriji, pošto smo uspeli da odbranimo dva domaća i regionalni trofej i plasiramo se među osam najboljih klubova u Evropi. Očekivao sam da se taj uspeh prepozna i da naš klub, koji je na dostojanstven način reprezentovao Srbiju, ove godine dobije mogućnost da funkcioniše na pravi način", rekao je Vujošević.

Prema njegovim rečima, jedini koji daju podršku Partizanu na pravi način svih ovih godina su brojni i verni navijači.

"Ne mogu da shvatim da se, u situaciji kada su klub zbog teške materijalne situacije napustili nosioci igre, poraz od Unikahe doživljava kao neuspeh. Očekivao sam da ljudi oko nas budu bar malo realniji u očekivanjima", naglasio je trener šampiona Srbije.

On je podsetio da su proteklih sezona "crno-beli" bili prinuđeni da prodaju mnoge igrače, ali da se nikada, kao što je to slučaj ove godine, nije dešavalo da klub ostane "skoro bez kontinuiteta".

"Sad u ekipi imamo dosta novih igrača, a oni još ne pozaju naš specifičan sistem rada. Moram da priznam da sam dosta rizikovao kada sam odlučio da vodim ovako selektiran tim, ali mislim da se poraz od Unikahe mora shvatiti kao nagoveštaj da i postojeći sastav Partizana može mnogo u budućnosti", zaključio je Vujošević.

Vujošević je nakon pobede nad Hemofarmom (84:80) rekao i da ovom trenutku njegovim izabranicima svaka pobeda puno znači.

"Tim je pretrpeo dosta izmena, u fazi smo formiranja i nije lako pružati partije na zadovoljavajućem nivou. Dva stranca koje smo doveli, Lester Mekaleb i Lorens Roberts su se tek priključili i nerealno je očekivati da se odmah uklope. Dobar deo grešaka koje smo danas napravili u susretu sa Hemofarmom plod su nedovojnog poznavanja među igračima", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je izuzetno zadovoljan pobedom nad Hemofarmom, čiji su igrači utakmicu odigrali jako dobro.

"Šuteri Vrščana pogađali su u trenucima kada je utakmica mogla da se prelomi u našu korist", naveo je trener aktuelnih šampiona i dodao da ne razume "veliki pritisak na sudije koji sude Partizanove mečeve".

"Mislim da je u redu da sudije imaju respekt prema Partizanu, kada igra na svom terenu", poručio je Vujošević.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić bio je vidno nezadovoljan arbitražom u derbiju.

"Smatram da je sudijska trojka delila pravdu prema meni potpuno nepoznatom kriterijumu. Verujte mi da tokom susreta nisam znao šta je faul, a šta nije", ogorčeno je konstatovao Karadžić.

Prvi stručnjak vršačkog tima ocenio je da je Hemofram doživeo "nesrećan poraz" i dodao da trojka Petra Božića u poslednjoj sekundi, kojom je Partizan izborio produžetak, nije prvi koš primljen na takav način ove sezone.

"Slične stvari dešavaju nam se često i moraćemo puno da radimo da bi takve greške eliminisali. Nismo ispoštovali dogovor da u poslednjem napadu Partizana napravimo faul i to nam se osvetilo", zaključio je Karadžić.

2023 © - Vesti online